Naar de inhoud
Tekst grootte

Goed geïnformeerd over het aanvraagtraject geleidehond

Geleidehonden
Nieuws
Geplaatst op: 7 augustus 2024 een geleidehond trekt speels aan de taststok van zijn baasje die op een bankje zit

Ga jij binnenkort een vervangende geleidehond aanvragen? Of ben je van plan om je eerste geleidehond aan te vragen? Zorg dan dat je de juiste informatie hebt gekregen voor je zo’n traject start. Deze vindt je op de zeer uitgebreide, handige pagina welke te vinden is op de pagina van de themagroep, kies onder de kop ‘Informatie’ het onderwerp ‘Geleidehond aanvragen’. Maar ook een recent rapport van de themagroep Geleidehondgebruikers kan je goed op weg helpen, daar lees je in dit bericht meer over.

Bekijk het rapport

In het rapport “Aanvraag en levering van een blindengeleidehond, gebruikers aan het woord” vind je heel veel ervaringen van gebruikers die de laatste jaren een geleidehond hebben gekregen. Het rapport is gepubliceerd in dit nieuwsbericht van 10 juli.

Aandachtspunten uit het rapport

Een van de aandachtspunten is het goed informeren over het verschil tussen een volledig traject met mobiliteitstraining of een verkort traject zonder die mobiliteitstraining. En ook over de toestemming die de zorgverzekeraar moet geven om te kiezen voor een verkort traject. De gebruikers gaven aan dat ze door de juiste informatie over de (aanvullende) mobiliteitstraining de aanvraag met vertrouwen willen starten. Dat is belangrijk voor alle betrokken partijen in elk aanvraagtraject.

Lees meer over de mobiliteitstraining en over andere ervaringen in het rapport, deze is te downloaden als zowel PDF als Word bestand:

Download het rapport in PDF
Download het rapport in Word

Heb je vragen?

Stuur je opmerkingen of vragen naar de Themagroep Geleidehondgebruikers via geleidehondgebruikers@oogvereniging.nl.

Nog niet uitgelezen?

Ontdek meer over de Themagroep Geleidehondgebruikers

Themagroep bekijken