Naar de inhoud
Tekst grootte

Kennis Over Zien update: Week van de Implementatie 22 t/m 26 jan – Nog een paar plekken beschikbaar!

Geplaatst op: 10 januari 2024

Met trots kunnen we delen dat meer dan 100 geïnteresseerden zich hebben aangemeld voor de verschillende activiteiten in de Week van de Implementatie, van 22 t/m 26 januari. Daar zijn we ontzettend blij mee. We kijken er erg naar uit om de Week van de Implementatie ook dit jaar weer tot een succes te maken. Er is nog ruimte om je aan te melden voor verschillende workshops!

Over anderhalve week gaat de Week van de Implementatie van start. Mogelijk heb je nu meer zicht op je agenda dan toen we het programma in december deelden. Heb je nog een gaatje in je agenda? Dan kun je je nog aanmelden voor deelname via deze link: Aanmelden Week van de Implementatie 2024.

Voor wie is ons programma interessant?

Het programma van de Week van de Implementatie is interessant voor alle implementatiestakeholders, oftewel iedereen die op een of andere manier een rol heeft bij implementaties: projectleiders, opdrachtgevers, onderzoekers, expertisegroepen, ondersteuners – echt iedereen die met implementeren te maken heeft is van harte welkom!Programma 22 – 26 januari 2024

We hebben het in dit bericht over ons programma, maar wat kun je precies verwachten? Dat lees je hieronder.

Maandag 22 januari – 12.00 – 13.30 uur

Aftrapbijeenkomst: Succesvol implementeren doen we zo! (Online)

Succesvol implementeren, wat verstaan we daar eigenlijk onder? Wanneer spreken we van succes? In het eerste gedeelte van deze bijeenkomst neemt Suzanne Verheijden van Bureau StrakZ je op creatieve wijze mee in de succesfactoren voor implementatie. Tijdens het tweede gedeelte volg je één van de vier mini-workshops, waar je aan de slag gaat en handvatten krijgt om te komen tot succes. Je kunt kiezen uit de volgende mini-workshops:

  1. Hoe maak je een implementatieplan?
  2. Borgen, hoe doe je dat?
  3. Stakeholders in beeld krijgen en inzetten voor succes
  4. Leren van en met elkaars implementatie-ervaring, casus vanuit Kennis Over Zien

Dinsdag 23 januari – 9.00 – 10.30 uur

Workshop: Implementeren doen we samen! Start bij het gezamenlijke probleem (Online)

Succesvol implementeren start bij het met elkaar helder hebben voor welk probleem of veranderuitdaging je staat, en welke oplossing hiervoor het best passend is. Op die manier krijg je de neuzen van alle betrokkenen dezelfde kant op en kun je een implementatie-aanpak kiezen die bij iedereen past. In de dagelijkse praktijk zien we vaak dat de uitdaging niet voor iedereen helder is en de oplossing niet altijd antwoord geeft op de vraag. In deze praktische workshop gaan we daarom aan de slag met het uitrafelen van jullie veranderuitdagingen. Dit doen we mede aan de hand van een aantal tools uit Design Thinking. Neem ter voorbereiding je eigen veranderuitdaging mee naar deze workshop.  

Dinsdag 23 januari – 13.30 – 14.30 uur

Webinar “Hey Google, laten we implementeren!” (Online)

De Google Home smart speaker: slechts een gadget of een onmisbaar hulpmiddel? Tijdens dit Webinar word je meegenomen in hoe dit handige apparaat voor meer zelfstandigheid zorgt voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking. Daarnaast wordt besproken hoe binnen Bartiméus de opschaling en implementatie voor elkaar is gekregen.

Woensdag 24 januari – 14.00 – 15.30 uur

Open Huis: Maak kennis met Google Home (Op locatie)

Google Home, wat is dat nu eigenlijk? En op welke manier kan dit systeem mensen met een verstandelijke (en visuele) beperking ondersteunen in hun zelfstandigheid? Kom langs tijdens het Open Huis van het Bartiméus FabLab in Doorn en bezoek de inspiratielabs. Bewoners vertellen je daar graag zelf hoe zij Google Home dagelijks gebruiken en wat dit voor hen betekent! Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met het adres.

Donderdag 25 januari  15.00 – 17.00 uur

Workshop: Succesvol implementeren van onderzoeksresultaten (Online)

Deze online workshop organiseert Kennis Over Zien samen met implementatiespecialisten van ZonMw. We gaan in op de rol van onderzoek én onderzoekers bij succesvol implementeren. Aan bod komen zowel theoretische modellen uit de implementatiewetenschap als inzichten aan de hand van het onderzoeksproject E-nergEYEze met onderzoeker Hilde van der Aa.

een baner met alle vijf de logo's van betrokken organisateis van kennis over zien

Aanmelden voor programmaonderdelen

Zie jij een programmaonderdeel dat je aanspreekt? Aanmelden kan nog steeds! Doe het direct via deze link: Aanmelden Week van de Implementatie 2024. Voeg de data en tijden zelf aan je agenda toe. Professionals kunnen deelname registreren op een expertisecode. Je ontvangt in de komende weken een uitnodiging met een link naar de online bijeenkomst(en) of adresgegevens.